Dopřát si něco, co zalahodí chuťovým buňkám a současně bude zdravé. Zastánci stravování, kde se kalorie nepočítají na velké tisíce dobře vědí, že takových příležitostí zase tolik nemáme, aby se jimi mohlo plýtvat. Lehké rybí maso je ale dietní a připravené na grilu umožní vychutnat si život plnými doušky. A pokud jde o ryby mořské, nemyslíme tím jen lososa a tuňáka, ale například i pražmu. Šlo o lahůdku už v době antické, a ne nadarmo se tato ryba spojuje i s jistou opěvovanou bohyní.

pražma-gril

Ochutnejte něco nového, gril už totiž čeká

V dnešní době je pro české stolování stále spíše druhořadou rybou, ale platí, že obliba stoupá. Pražma je delikátní na grilu, ale i jinak, prostě je univerzálním masem pro mnoho různých příležitostí. Vyhoví vám i při dietě, nemusíte se omezovat, bílá masa jsou obecně lehce stravitelná a energetický příjem nebude přes stanovenou míru. S marinádou z olivového oleje, petrželky, citronu a česneku se solí se stane vskutku výjimečnou. Dáte ji také šanci? Pokud nebude venku právě hezky, nevadí, dobře se bude vyjímat s olivovým olejem i na pánvi, takže si můžete mořskou rybu skvělé pověsti dopřát i třeba během podzimních plískanic či dlouhých zimních večerů.

hraskovy-krem

Polévka, která zasytí a bude chutnat celé rodině? Pak zkuste hráškový krém, se kterým mají ve středomořské kuchyni vynikající zkušenosti. Příprava je velice snadná a všechny suroviny, jež budou zapotřebí, určitě máte doma. Trochu sušené slaniny, mražený hrášek, cibule plus petržel, ale pochopitelně také olivový olej, který decentně a jemně podtrhne chuť zeleniny a masa. Inspirujte se, recepty jsou hodně pestré, zvláště pokud jde o středomořskou klasiku. Pomůže vám s ní také prémiový olivový olej od Olivum.cz, jemuž můžete plně důvěřovat – vůně prosytí už za chvilku celou kuchyni a příjemně vás naladí na připravovaný pokrm.